



Cluster Headache Day Event:

'Cluster Headache - One of the worst pains known to man!'
"Progressing to a pain free future for Cluster Headache"

#chpainfreefuture

Date: 20st March 2019

Venue: European Parliament - Room: Paul-Henri Spaak P1C051

DRAFT Agenda

17h00 - Welcome.

MEP Mr. Dimitris Papadimoulis (Vice President of the European Parliament)

17h10 - Introduction.

Mr. Patrick Little

President EMHA (2 min)

17h15 - Paris Declaration lecture

Ms. Kalina Tyminski

Coordinator CH Interest Group (10 min)

17h25 - Cluster Headache: The motivation of patient Support Groups.

Cluster Headache also known as the suicide headache

Mr. Scott Bruce (5 min)

17h30 - Biology of the C.H.

Prof. Dimos Mitsikostas (20 min)

17h50 - Access to Care – tear down the walls.

Mr. Harald Müller

President German CH Patients Organization (15 min)

18h05 - CH and work life in the EU.

Dr. Paolo Rossi (15 mins)

18h20 - How to implement improvements for a better health care attention on C.H.

and access in Europe

Prof. Messoud Asina (15 mins)

18h35 - Open dialogue about possible next steps with Policy Makers.

Coordinated by EMHA Executive Director Ms. Elena Ruiz de la Torre

18h50 - Closing – MEP Mr. Dimitris Papadimoulis

Vice President of the EU.Parliament

19h00 - Q&A

19h10 - 20h00 Networking Informal Dinner at the Parliament (Room TBC)







